Refresh loader

Korteilla koetaan ja säästetään

Korteilla koetaan ja säästetään

Meidän korttikulttuuri välillä suorastaan ihmetyttää. Kaikkea saa paremmin kanta-asiakaskortilla, ja erilaisia kortteja kulkee kukkarossa helposti parikymmentäkin, tosin kaikille ei välttämättä ole käyttöä ja kukkaron sisältö uusitaan silloin tällöin heittämällä vanhat kortit pois, mutta jo viikon aikana sinne ehtii mahtua kymmenkunta uutta ”erittäin tärkeää ja edullista” kanta-asiakas- tai muuta korttia. Jotkut niistä ovat kuitenkin hyviä ja hyödyllisiä, ja Turussa on niitä olemassa myös omia.

Föli Liikuttaa

Föli, eli Turun seudun joukkoliikenne, toimii erittäin joustavana palvelun tarjoajana sekä turkulaisia että kaupungissa vierailevia turisteja kohtaan. Korttivaihtoehtoja on monenlaisia ja lataus sujuu helposti; lisäksi samaa korttia voidaan käyttää sekä Turussa että seudulla eli Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla. Kausikortti on hyvä vaihtoehto turkulaisille, jotka käyvät säännöllisesti töissä tai koulussa, ja opiskelijoille, lapsille sekä senioreille ja vammaisille on tuttuun tapaan olemassa omia alennuksia. Saldoa voi ladata sekä Fölin palvelupisteissä että myös busseissa, mikä on erittäin kätevää verrattuna moneen muuhun eurooppalaiseen kaupunkiin: esimerkiksi Lontoossa bussiin pääsee vain etukäteen ostetulla lipulla tai kortilla, eikä bussipysäkkien vierestä löydy lippuautomaatteja. Fiksuako? Fölillä on sen sijaan olemassa hyviä ratkaisuja matkailijoille, jotka viettävät kaupungissa päivän tai useamman aina kahteen viikkoon asti: vuorokausilippu maksaa vain seitsemän euroa ja sillä voi matkustaa Turun tavallisilla ja vesibusseilla vaikka koko päivän, ja seuraava päivä tulee aina maksamaan vain kolme euroa lisää, jos päivien määrä on tiedossa etukäteen. Näin siis seitsemän päivän lippu tulee maksamaan vain 25 euroa ja kahden viikon lippu 31 euroa. Ja niinpä tietysti, täällä näkyy se nykyaikainen Turku: lippuja saa netistä halvemmalla ja lipun ostaminen kännykkäsovelluksella onnistuu myös hyvin, tosin nettialennus ei ole silloin voimassa. Turkuun saapuessa pitää siis huolehtia lipuista yhden ainoan kerran ja sen jälkeen unohtaa koko homma, sillä se pelaa moitteettomasti.

Food Walk -Kortti: Maistellaan Perinteisiä Ruokia

Turussa toimii herkkusuille kehitetty Food Walk -kortti, jota sopii käyttää muutenkin kuin lomalla: entisenä turkulaisena on pakko sanoa, että käyttäisin sitä korttia koko ajan, jos asuisin siellä vieläkin. Kortin pointti on se, että sillä voi käydä maistamassa Turun perinteisiä tai ihan tavallisiakin ruokia viidessä turkulaisessa ravintolassa, ja nämä ravintolat valitaan Food Walk -kortin yhteistyökumppanilistalta. Listalla on kymmenen hyvää turkulaista ravintolaa, joista jokaisella on olemassa omia klassikoita, joiden maistaminen on aina erilaista. Turun Food Walk -kortti maksaa 44 euroa eikä siihen sisälly juomia, mutta viisi ravintolakäyntiä tähän hintaan on edullinen diili ilman juomiakin. Enemmän se on kuitenkin tarkoitettu turisteille, sillä kortti on voimassa vain kolme vuorokautta sen jälkeen, kun sitä on käytetty ensimmäisessä ravintolassa, eikä se toimi juhlapyhinä. Kortin ravintolat ovat kuitenkin oikeasti ainakin yhden käynnin arvoisia jokainen, joten kahdella Food Walk -kortilla kiertää ne kaikki alle sadalla eurolla. Mahtavaa, vai eikö?

Museoyhteiskunta Koko Suomessa

Museoyhteiskunta Koko Suomessa

Kaikille tuttu museokortti toimii myös Turussa, joten siitä ei tarvitse huolehtia erikseen. Turun lukuisat museot ja kulttuurikokemukset ovat helpommin auki, kun taskusta löytyy vanha hyvä museokortti, jonka avulla päästään joka museoon helpommin, varmemmin ja yleensä edullisemminkin. Museokorttikohteita on Turussa 15, ja melkein kaikki sijaitsevat Aurajoen tuntumassa, tosin tekemistä niissä kohteissa riittää enemmän kuin kuukaudeksi. Valinnan varaa on, ja sillä valinnan varalla Turku vain vahvistaa kulttuurikaupungin statustaan matkailijan silmissä.