Refresh loader

Lapsellinen mieli päälle

Lapsellinen mieli päälle

Turun Kupittaan puisto pitää sisällään paljon virkistys- ja ajanviettomahdollisuuksia eikä ole mikään ihme, että se toimii turkulaisten suosikkipaikkana: tänne tullaan niin urheilemaan kuin myös laiskottelemaan, mutta on täällä muutakin tekemistä. Lapsiperheet ovat aina kiinnostuneita siitä, miten voisi viettää kivaa aikaa yhdessä niin, ettei kenellekään tulisi tylsä olo – ja Kupittaan puistolla on ratkaisu sellaiseenkin haasteeseen.

Seikkailupuisto On Auki Kaikenikäisille

Auki se on kaikille, mutta lapsiperheet sitä eniten suosivat. Seikkailupuisto sijaitsee Kupittaanpuiston alueella tai itse asiassa sen laidalla ja sitä voi sanoa kokonaiseksi lasten kulttuurikeskukseksi, missä eri-ikäisille lapsille löytyy aina tekemistä. Täällä tuotetaan lastenkulttuuria jo vuodesta 1982, kun Seikkailupuisto perustettiin, ja turkulaiset lapset voivat säännöllisesti nauttia erilaisista teatteriesityksistä, osallistavista tapahtumista ja jopa työskentelystä eriaiheisissa taidepajoissa. Täällä opitaan ja kehitytään, ja kaiken lisäksi tänne päästään ilmaiseksi, eli turkulaisten vanhempien ei tarvitse pitkään miettiä illanvietto-ohjelmaa lasten kanssa: jos mitään ei tule mieleen, Seikkailupuisto on aina hyvä vastine kotona vietetylle ajalle.

Paras aika nauttia Seikkailupuiston tarjoamista mahdollisuuksista on kesä, joka on muutenkin Suomen parasta aikaa. Kesän helteisinä päivinä, joita Turussa sattuu olemaan välillä useampikin, lapset saavat raikastettua itseään suihkusienestä tulevalla vedellä, ja pienemmän perheen jäsenet pääsevät leikkimään kahluualtaassa. Puiston halki virtaa pieni puro, jonka ympärille on myös rakennettu kaikenlaisia seikkailumahdollisuuksia kuten köysiratoja ja pikkusiltoja, ja lisäksi alueelta löytyy liikennekaupunki. Liikennekaupunki on avoinna myös vain kesäisin, ja kausi alkaa vasta kesäkuun alussa. Seikkailupuiston Liikennekaupungissa päästään oppimaan kuljettajien välinen vuorovaikutus ja opitaan, miltä ajaminen tuntuu. Täällä kuljetaan polkuautoilla, mikä on täysin saasteetonta ja samalla opettavaa huvia. Polkupyörälläkin tänne voi mennä harjoittelemaan liikennettä vaikka omin päin lasten kanssa ja opettamaan heille liikenteen perusasioita kuten liikennemerkkejä ja turvallisuutta, tosin tämä onnistuu vain Liikennekaupungin aukioloaikojen ulkopuolella, kun radalla ei ole polkuautoja.

Kehittävää Toimintaa

On suorastaan ihmeellistä, kuinka Turun kaupunki pitää huolta lapsiperheistä. Yleinen lapsiperheen haaste on yhteiset menot, kun täytyy valita sekä lasta kehittävä että myös aikuista viihdyttävä tapahtuma – ja mielellään niin, että oltaisiin silti yhdessä. Seikkailupuiston ohjelmaan kuuluu vaikka mitä aktiviteetteja, joihin saavutaan lasten kanssa ja joissa oikeasti viihdytään. Erilainen toiminta on yleensä jaoteltu ikäryhmittäin niin, että tekemistä järjestetään sekä vauvoille että taaperoille ja naperoille. Jotkut ohjatut ohjelmat ovat maksullisia, mutta hinta on naurettava: kahdesta eurosta ylöspäin maksetaan lapsesta ja aikuinen pääsee ilmaiseksi. Suosituimmiksi ohjelmiksi ovat osoittautuneet Tarinamuskari ja Perhemuskari, joiden lisäksi aikaisemmin Seikkailupuistossa on ollut Perheteatterikurssi, mutta sitä ei tänä vuonna järjestetä.

Seikkailupuiston kalenterista paljastuu, että ohjelmaa järjestetään säännöllisesti ja hyvin usein. Ohjelmia on sekä tekniikasta kiinnostuneille lapsille että heidän vanhemmille ja taiteelliselle puolelle kehittyville vauvoille. Seikkailupuistossa voi kokeilla sirkustelua siihen liittyvässä työpajassa, ja ateljeepajassa tutustutaan erilaisiin kädentaitoihin, joista myöhemmin voi syntyä kokonainen harrastuskin: ohjelma on yleensä julkaistu noin pariksi kuukaudeksi eteenpäin ja työpajasta voi valita sopivan. Täällä onnistuu tutustuminen saven muovaukseen, kukkien istuttamiseen, virpomiseen, kangaspainatukseen ja mosaiikkien tekoon. Monipuolinen aktiviteettitarjonta hoituu hyvin vaihtuvilla ohjaajilla, ja heidän ammattitaitoon kuuluu yleensä sekä oman aineen että lasten käyttäytymisen osaaminen, joten hauskaa tulee olemaan ihan varmasti. Muita Seikkailupuiston tapahtumia ovat Seikkisrock, joka on oikea rockfestivaali, mutta lapsille suunnattu, ja Musapiknik, jossa päivällä viihtyy lapset ja illemmalla nuoriso. Kuten jo sanottiin, Seikkailupuistossa riittää siis tekemistä kaiken ikäisille.