Refresh loader

Risteilylle joka suuntaan

Risteilylle joka suuntaan

Niinpä tietysti, tuttuun tapaan ennen kesää ruvetaan miettimään, minne tällä kertaa mentäisiin? Kun Helsingin ja Tallinnan välinen aluksen tekemä risteilyreitti alkaa tuntua jo liian tutulta, on sopiva aika suunnata Turkuun ja lähteä sinne tutustumaan tämän kaupungin tarjoamiin risteilymahdollisuuksiin. Niitä on sielläkin monenlaisia!

Vuorokauden Risteily Turusta

Viking Line tarjoaa asiakkailleen ja muille matkailijoille kivan palvelun nimeltään Vuorokauden risteily Turusta. Turkua ympäröivät lukuisat saaret, joiden näkeminen soutuveneellä saattaa tulla työlääksi ja joita muuten kuin risteilylaivalta ei todennäköisesti koskaan nähdä. Viking Line on nyt suunnitellut sellaisen reitin, jonka aikana nähdään sekä Turun upeaa meriympäristöä että muitakin paikkoja – ja kaikki tämä tutuilla ja isoilla, kauppakeskuksen kokoisilla laivoilla monipuolisine palveluineen ja huippuluokan hytteineen.

Vuorokauden risteily pitää sisällään sekä Turun saaristoon tutustumista että myös Ahvenanmaan ja Tukholman merimaisemia. Turusta lähtevät vuorokauden risteilyt ovat oiva tapa pitää kokonainen loma yhden ainoan vuorokauden aikana, jona ehtii rentoutua, nähdä luonnon maisemia ja tuntea itsensä samalla myös megapoliksen osaksi. Turkulaiset käyttävätkin näitä palveluita silloin tällöin rentoutuakseen ja virkistyäkseen ennen uutta työviikkoa tai keskellä kotimaassa vietettävää lomaa. Vuorokauden risteilyiden ohjelma muuttuu aina juhlavammaksi, kun kalenterissa eletään esimerkiksi äitienpäivää tai muuta hyvää syytä lähteä pienelle risteilylle. Aamuisin vuorokauden risteilylle lähdetään Amorella-laivalla ja iltaisin Viking Grace -nimisellä aluksella, ja kummankin ohjelmatarjonta on mielenkiintoinen. Hintataso on enemmän kuin ystävällinen: Turun matkatoimistoissa lipusta maksetaan ainakin 30 euroa, kun taas nettihinnat ovat aina edullisempia.

Sinivalkoisella Aluksella Kauas Kotoa

Sinivalkoisella Aluksella Kauas Kotoa

Entinen Silja Line eli nykyinen Tallink Silja on toinen merkittävä laivaliikenteen operaattori Itämerellä, ja sekin tarjoaa erinomaisesti lähtöjä Turusta. Yksi suosituimmista risteilyistä on nimeltään Päivä Tukholmassa, ja siihen varataan lippuja sekä Itä- ja Pohjois-Suomesta että jopa Venäjältä Pietarista ja Moskovasta. Turkuun mennään joko junalla tai omalla autolla ja sieltä lähdetään risteilemään tummia Itämeren vesiä pitkin. Tallink Silja ei rajoitu Ruotsin risteilyissään pelkkään Tukholmaan vaan järjestää säännöllisesti lähtöjä myös muihin naapurimaamme kaupunkeihin ja sen lisäksi Baltian maihin.

Kesällä Matkustellaan Omassa Ympäristössä

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka lähtevät rantalomalle kesällä. Eihän sille ole mitään syytä lähteä jonnekin Karibian rannoille tai Espanjaan silloin, kun omakin kesä hellii meitä hyvillä keleillä ja auringon paisteella, vai mitä? Turussa vietettyyn kesälomaan voi sopia hyvin sekä kaupunkiin tutustuminen että telttailu Turun lähiseuduilla, ja loman helmeksi mahtuu hyvin yhden tai kahden päivän risteily muualle. Helsinkiläinenkin voi nauttia Turusta – ja tämän sanon siis Helsinkiin yli kymmenen vuotta sitten muuttaneena – ja kahden kaupungin kokoaikainen kilpailu tekee ennakkoluuloista vapaille ihmisille vain hyvää: tuloksena on kaksi kehittyvää kaupunkia, jotka houkuttelevat sekä turisteja että uusia asukkaita monipuolisilla ja koko ajan kehittyvillä palveluillaan.

Risteilyistä puheen ollen, tykkään enemmän Turusta lähtevistä reissuista. Helsingissä laivaan nousu on yhtä kiireistä kuin kaikki muukin toiminta pääkaupungissa, ja surkeinta on paluu takaisin kaupunkiin: laivalta sukelletaan heti Jätkäsaaren kiiremaailmaan ja juostaan metrolle, junaan, bussiin tai ties minne. Turussa kaikki hoituu aina jotenkin rauhallisemmin, ja risteilyn päätyttyä on vielä aikaa haukotella satamassa kahvikuppi kädessä ja nauttia ympäröivästä maisemasta. Ja niin: paluu Turusta Helsinkiin on aina mukava ajomatka, jos sen tekee autolla, sillä tie on hyvässä kunnossa ja maisemat ovat Varsinais-Suomen perinteistä luontoa. Silloin tuntuu siltä, että koko maailma pysähtyisi ja olemassa ollaan vain tässä ja nyt.