Refresh loader

Saunotaan varsinais-suomessa

Saunotaan varsinais-suomessa

Kun oma asuntosauna alkaa tuntua jo tylsältä, Helsingin kaupunkisaunat kierretty jo useampaan otteeseen ja Karjalaankin on liian pitkä matka mökillä saunomaan, lämmintä ympäristöä voi lähteä hakemaan Turusta. Suomen vanhimpana kaupunkina Turku on osannut pitää huolta kansan perinteistä, joiden listassa sauna lienee ensimmäinen ja tärkein. Kaupunkiloman ei välttämättä tarvitse tapahtua hotelleissa ja pelkkiä museoita kiertäen, ja turkulaisiin saunomismahdollisuuksiin on todellakin syytä tutustua!

Saaronniemen Talviuinti

Aloitetaan heti rohkeampien luonnon ystävien suosikkikohteesta. Saaronniemen uimarannalla on vaikka mitä tekemistä sekä kesällä että talvella, mutta avantouintia harrastaneena ihmisenä suosin tämän rannan talviaktiviteetteja. Rannalta löytyy erinomainen mahdollisuus käydä avannossa sekä ensimmäisen kerran että jatkaa harrastusta säännöllisesti sen jälkeenkin, jos se tuntuu omalta: talviuintikausi on pitkä ja sauna on lämpimänä neljä kertaa viikossa: tiistaisin ja torstaisin sinne voi tulla vaikka töiden jälkeen klo 15 ja 19:45 välillä, kun taas viikonloppuisin Saaronniemen ranta on oikea paikka pestä edellisen illan seikkailut iholta pois 12 ja 17 välisenä aikana. Uintikausi alkaa lokakuun alussa ja kestää huhtikuun loppuun, joten kelejä voi kokeilla erilaisia. Sekä saunan että myös pelkän avannon käyttö ovat maksullisia: sauna- ja avantoyhdistelmästä pääsee maksamaan viisi euroa kahdelta tunnilta ja pelkkien suihkutilojen sekä pukuhuoneen ja avannon käyttöön riittää kahden euron kolikko. Minkä takia mainitsin rohkeammat luonnon ystävät? Sen takia, että omasta mielestäni avantouinti ilman saunaa on aina paljon vaikuttavampi kokemus kuin saunan kanssa. Jos asuisin Turussa nytkin, ostaisin kausikortin Saaronniemen saunaan ja nauttisin siitä talvella niin paljon kuin huvittaa, mutta nyt asustellaan pääkaupungissa ja käydään muissa avannoissa uimassa.

Hienompi Saunailta Vaikka Koko Yrityksen Työporukalla

Hienompi Saunailta Vaikka Koko Yrityksen Työporukalla

Siistimpi saunomispaikka sijaitsee Turun lähiseudulla Kuusistossa ja on nimeltään Villa Wolax. Se on itse asiassa paljon enemmän kuin pelkkä saunapaikka, sillä Villa Wolaxilla tapahtuu ympäri vuoden: saaristosijainti sallii monenlaiset aktiviteetit avantouinnista veneilyyn. Saunoista puheen ollen, Villa Wolaxilla on kaksi rantasaunaa. Vuonna 2009 valmistunut Kapteenin rantasauna on kotoisa ja viihtyisä, ja kiukaan eteen mahtuu 10 saunojaa. Kiuas lämpenee puilla ja siellä tullaan kokemaan sitä oikeaa saunomista, minkä jälkeen oma kaupunkiasunnossa oleva sähkösauna jää varjoon. Kapteenin rantasaunan yhteydessä on myös ulkoporeallas sekä ruokailutila tuvassa. Toinen Villa Wolaxin sauna on jo vähän nykyaikaisempi ja vielä hienompi: se on nimeltään Kommodorin rantasauna ja se avattiin käyttöön vuonna 2010. Sinne mahtuu isompikin kokous vaikka yrityksen virkistyspäivänä tai polttariporukkakin: lauteilla on tilaa 25 saunojalle! Pukeutumis- ja peseytymistilat ovat naisille ja miehille erikseen. Villa Wolax sijaitsee vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta, mutta vastaavia kokemuksia voidaan lähteä hakemaan kauempaakin – siis ehdottomasti käynnin arvoinen paikka!

Taukoa Kaupunkielämään

Turussa työskentelevällä porukalla on hyviä mahdollisuuksia. Yksi niistä koskee eniten Auriga Business Centerissä töitä tekeviä ihmisiä, tosin paikka on auki muillekin käyttäjille: tavallisen liikerakennuksen ylimmästä kerroksesta löytyy kaksi saunaosastoa. Siellä voi silloin tällöin pistäytyä lämmittelemään vaikka yksinkin, ja varaamalla tilat etukäteen niitä voi käyttää ystäväporukan kanssa illanviettoon. Se, mikä on tässä saunassa mahtavaa, on palvelun puuttuminen: täällä ei ole tarjoilijoita eikä anniskeluoikeuksia, ja koko saunan varaaminen omaan käyttöön tarkoittaa myös sitä, että tänne voi tuoda omia juomia ja tuntea itsensä vapaaksi uteliaista henkilökunnan katseista. Saunatilojen yhteydestä löytyy myös poreallas, ja pelkän saunan varaamisen lisäksi onnistuu myös kokouspaketin tilaus, johon tulee kuulumaan isompi kokoustila – vaikka juhlien alkuhetkiin.