Refresh loader

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Suomessa

Tunnetuimpia nähtävyyksiä Suomessa

Jos ulkomaalainen ystäväsi olisi tulossa käymään Suomessa, mitä kaikkea veisit hänet katsomaan täällä kauniissa kotimaassamme? Upeita paikkoja, rakennuksia ja luonnonnähtävyyksiä varmasti riittää, joten runsaudenpula on melkoinen. Suomen matkailu jatkaa myös voittokulkuaan ja turisteja saapuu maahamme ennätysvauhdilla. Käydäänpä katsomassa hieman mitä nähtävyyksiä turistit itse ovat laittaneet etusijalle Suomen matkoillansa; jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkipaikka. Aloitetaan ensiksi Helsingistä, Suomen pääkaupungista.

Helsinki

Helsingissä riittää katseltavaa ja koettavaa, ja eräs kestosuosikki matkailijoiden keskuudessa on tietenkin Senaatintori ja Helsingin tuomiokirkko. Senaatintorin miljöö kauniine rakennuksineen ja arkkitehtuureineen on todella kuvauksellinen ja kiehtoo turisteja, oli sitten talvi tai kesä. Patsaita riittää myös ihailtavaksi, ja kännykkäkamerat välähtelevät, kun selfieitä otetaan taustalla komea tuomiokirkkorakennus. Tuomiokirkko edustaa arkkitehtuurisesti uusklassismia, ja vaikka se näyttää valkoiselta, se on itse asiassa maalattu kolmella eri vaaleanharmaan sävyllä. Muita näkemisen arvoisia paikkoja Helsingissä ovat tietenkin Suomenlinna, Havis Amandan patsas ja Kauppatori, Temppeliaukion kirkko, joka on louhittu kallioon, ja upea Sibelius-monumentti. Lasten kanssa matkustettaessa esimerkiksi Linnanmäki ja Sea Life -akvaariomaailma ovat myös mukavia paikkoja.

Helsinki
Helsinki

Turku, Rauma, Pori ja Tampere

Suomen entinen pääkaupunki viehättää varmasti ainakin upealla Turun linnallaan. Turun linna on perustettu 1200-luvun lopussa, ja on museoviraston taholta määritelty yhdeksi Suomen merkittävimmistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Raumalla on myös monta hienoa nähtävyyttä, ja Vanha Rauma on upeudessaan vertaansa vailla. Tämä Unescon maailmanperintökohde on hienosti säilynyt, idyllinen alue, josta löytyy vanhoja kauniita puutaloja, kivoja pikkuputiikkeja ja mukavia ruokapaikkoja. Jos aikaa riittää, ja museoista pitää, kannattaa käydä Merimuseossa ja Taidemuseossa. Raumalta hieman pohjoiseen löytyykin sitten Pori, jossa varsinkin kesällä riittää nähtävää ja koettavaa. Yyterin upea, kuuden kilometrin pituinen hiekkaranta dyynialueineen houkuttelee uimisen lisäksi kokeilemaan myös rantalentopalloa, golfia tai surffausta.

Tampere, tuo Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki, tuntuu olevan täynnä kaikenlaista nähtävää ja koettavaa. Tunnetuin nähtävyys lienee Särkänniemi, joka aloitti toimintansa yli 40 vuotta sitten, ja on nykyään yksi monipuolisimmista huvittelukeskuksista Suomessa. Elämyspuiston akvaariossa pääsee tutustumaan erilaisiin kaloihin, ja planetaariossa taas avaruuden ihmeisiin. Kulttuurinnälkäisiä ei ole unohdettu, sillä Sara Hildénin taidemuseossa sijaitsee yksi Suomen upeimmista taidekokoelmista. Huvilaitealueella on yli 30 laitetta, joista löytyy kaikenlaista mukavaa sekä hurjapäille että perheen pienimmille, aina Angry Birds Landia myöten. Jos korkeanpaikankammo ei vaivaa, Särkänniemessä on myös Tampereen kuuluisa maamerkki, Näsinneulan näkötorni, josta voi hyvällä säällä nähdä peräti 20 kilometrin päähän. Hieman matalampi näkötorni taas löytyy Pyynikiltä, ja siellä voi testata maankuulut munkit, joita ei vain voi syödä kokonaan nuolaisematta huuliaan kertaakaan! Amurin työläismuseokortteli, lukuisat torit ja museot, sekä mahdollisuus risteillä kahdella upealla järvellä houkuttelevat myös turisteja tutustumaan tähän leppoisaan kaupunkiin.

Oulu

Seuraavaksi hyppäämme suoraan pohjoisemmaksi, vaikka totuuden nimissä on sanottava, että itäinen Suomi on myös täynnä toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä, mutta emme vain yksinkertaisesti ehdi mennä sitä kautta! Oulu on vireä ja kaunis Perämeren helmi rentoine elämänmenoineen, ja yksi parhaimmista nähtävyyksistä on upea Nallikari, julkinen virkistys- ja matkailualue, joka tunnetaan hiekkarannastaan ja näkötornistaan. Kauppatorilla voi bongata Toripolliisi-patsaan, jonka jäyhä olemus vartioi torin rauhaa, sekä tutustua Kauppahallin vanhan ajan ostostunnelmaan. Torikojut ja vanhat aitat ovat kuin nostalginen aikamatka menneisyyteen, ja kesäisin torinrannasta voi astua laivaan ja lähteä mereltä käsin ihailemaan Oulun kauniita maisemia. Tunnelma on taattu! Ja kuten tuli jo todettua, tässä on vain nopea pintaraapaisu kaikista niistä nähtävyyksistä mitä Suomessa riittää; onhan jo pelkästään puhdas, kaunis luontomme mitä mahtavin vetonaula tänne tulevia turisteja ajatellen. Muistetaan siis kehua nähtävyyksiämme!